Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > Jaguar MK II

Jaguar MK II
€ 35.000

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-375025
Publicatie
18-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 35.000

Beschrijving

De Jaguar Mark II was een verbetering ten opzichte van de Mark I en werd later in 1959 in productie genomen. De relatief smalle spoorbreedte aan de achterkant, die onderwerp van kritiek was geweest, hoewel deze de wegligging van de auto niet significant beïnvloedde, werd verbreed dankzij de installatie van een nieuwe aandrijfas.
 Het ontwerp van de voor- en achterwielophanging blijft ongewijzigd, afgezien van noodzakelijke wijzigingen in de geometrie. Schijfremmen op vier wielen zijn standaard en er is een differentieel met beperkte slip toegevoegd voor het model met een motor van 3,8 liter. Opties waren onder meer Normanville's Laycock elektrische overdrive voor handgeschakelde auto's, automatische transmissie en stuurbekrachtiging.
 Boven de taillelijn zijn de veranderingen subtiel maar significant. Sir William Lyons en zijn team vergrootten het glasoppervlak met 18% door de voorruit te verbreden en de achterruit aanzienlijk te vergroten. Op dezelfde manier werden de zijruiten vergroot en kregen de achterste zijruiten de vorm van de Jaguar 'D', wat een bekend kenmerk zou worden van andere Jaguar-auto's.
 Het interieur van de auto is trouw gebleven aan het ontwerp van de originele Mark I, maar is verbeterd, waardoor de onweerstaanbare indruk is behouden dat het wordt omringd door walnoothoutfineer terwijl het is omhuld met weelderig leer. Als u niet helemaal gefascineerd was door het uiterlijk van de auto, werd u vrijwel gegarandeerd verliefd op het interieur. Om iedereen tevreden te houden, werd de verwarming achterin de auto geïnstalleerd om iedereen luxueus comfort te bieden.
 De Jaguar Mark II werd vervaardigd met drie motoropties: de 2,4 liter en 3,4 liter overgenomen van de Mark I en een nieuwe 3,8 liter. De 2,4 liter versie uitgerust met twee Solex carburateurs ontwikkelde 120 pk, de 3,4 liter versie uitgerust met twee SU HD6 carburateurs ontwikkelde 210 pk, terwijl de 3,8 liter versie eveneens uitgerust met twee SU HD6 carburateurs 220 pk ontwikkelde onder de rechtervoet van de bestuurder. De Jaguar Mark II deelde zijn 210 pk sterke 3,4 liter motor met de 3,4 liter Jaguar XK150 SE en zijn 220 pk sterke 3,8 liter motor met de 3,8 liter XK150 SE.
 De Jaguar Mark II bleef in productie tot september 1967, toen de 3,8-literversie van de markt werd gehaald en de 2,4-liter- en 3,4-liter-modellen werden omgedoopt tot Jaguar 240 en 340. De 240 en 340 waren stopgezette modellen die bedoeld waren om de resterende voorraad te gebruiken. van Mark II-onderdelen en vul de leegte terwijl de wereld reikhalzend uitkeek naar de nieuwe Jaguar XJ6, die in september 1968 zou debuteren.
 De hier gepresenteerde versie is een Europese versie, met het stuur links, in een mechanische versnellingsbak met overdrive, stuurbekrachtiging en met de 3.4L motor van 210 pk! De auto is gerestaureerd, zonder dat er precieze sporen zijn van de uitgevoerde werkzaamheden. De lak is in zeer goede staat, de mechanica werkt perfect en de versnellingsbak is onberispelijk. Ook het interieur is onberispelijk.
 Uit het ontcijferen van het chassisnummer blijkt dat het een Jaguar Mark II betreft voorzien van een 3.4 XK motor, linksgestuurd en een handgeschakelde versnellingsbak met DeNormanville overdrive. Deze Jaguar Mark II was nummer 133 van de 247 voertuigen die in 1965 in het Verenigd Koninkrijk werden geproduceerd.

Advertentie

Referentie
TKV-375025
Publicatie
18-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 35.000

Verkoper

Naam
Route59 SRL
Adres

Zoning de Thuin-Lobbes
6530 Thuin
België

route plannen
Telefoon
+32475708091
E-mail
terug naar overzicht andere Jaguar oldtimers
Auctim online auctions
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling