Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1964 Alfa Romeo Giulia 1600 TI

1964 Alfa Romeo Giulia 1600 TI
€ 19.900

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-372018
Publicatie
04-03-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Giulia 1600 TI
Bouwjaar
1964
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 19.900

Beschrijving

Het werk aan de Giulia begon eind jaren 1950, een periode van snelle economische expansie in Italië waarin Alfa's Giulietta een begeerd symbool van hernieuwde economische welvaart was geworden voor duizenden kleine en middelgrote ondernemers.

Met een schijnbaar onverzadigbare vraag naar auto's en een snel verbeterende levensstandaard werd de Giulia ontworpen om in elk opzicht 'verder te gaan' dan de Giulietta: groter, krachtiger en natuurlijk sneller.

De volledig aluminium viercilindermotor met dubbele nokkenas werd vergroot van 1290 cm3 naar 1570 cm3 en leverde, voorzien van een Solex carburateur met 32 mm dubbele choke, 92 pk bij 6000 tpm.

Het vermogen werd naar de achterwielen overgebracht via een volledig nieuwe handgeschakelde vijfversnellingsbak, een zeer ongebruikelijke functie voor een gezinsberline in die tijd.

Omdat schijfremmen in het begin van de jaren 1960 nog een nieuwigheid waren, behielden de ingenieurs van Alfa Romeo trommelremmen voor de eerste Giulia's tot 1964, toen alle productie uiteindelijk overschakelde op de vier schijfremmen die het model verdiende.

Terwijl de basis van de Giulia kan worden gezien als een geleidelijke verbetering ten opzichte van de Giulietta die hij verving, was het exterieurdesign een ware revolutie, het resultaat van baanbrekend aerodynamisch windtunnelonderzoek in de Polytechnic van Turijn.

Het Cx-cijfer van 0,34 dat vaak wordt genoemd voor de Giulia Berlina is echter een vergissing. Volgens een interview uit 2007 met voormalig ingenieur Domenico Chirico van Alfa Romeo ligt het werkelijke cijfer rond de 0,43.

Hoewel het de zaken iets minder indrukwekkend maakt, behoorde de Giulia met dat cijfer van 0,43 nog steeds tot de meest aerodynamisch efficiënte productieauto's van dat moment, alleen verslagen door bepaalde Citroën- en Porsche-modellen.

Zo'n radicaal ontwerp baarde zelfs binnen het management van Alfa enige zorgen, maar dat was niet nodig, want de Giulia 1600 Ti werd al snel door de markt overgenomen.

Het hier gepresenteerde model is een allereerste versie, uitgerust met stuurschakeling en de 1e generatie dashboard. De auto komt oorspronkelijk uit Italië, maar werd in de jaren 2000 in Oostenrijk gerestaureerd door zijn vorige eigenaar voordat hij in 2010 werd aangekocht door zijn huidige eigenaar.

Het interieur is in uitstekende staat, het lakwerk aan de buitenkant is nog in zeer goede staat en het mechaniek is perfect onderhouden. Het chassis en de onderkant zijn ook in perfecte staat, zonder sporen van corrosie.

De motor is niet meer de originele Solex enkele carburateur, maar is vervangen door een recentere generatie 1600 motor, waarschijnlijk tijdens de restauratie. Deze krachtigere motor is uitgerust met twee Dellorto carburateurs, wat de auto een aanzienlijke prestatieboost geeft!

Advertentie

Referentie
TKV-372018
Publicatie
04-03-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Giulia 1600 TI
Bouwjaar
1964
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 19.900

Verkoper

Naam
Route59 SRL
Adres

Zoning de Thuin-Lobbes
6530 Thuin
Belgiƫ

route plannen
Telefoon
+32475708091
E-mail
terug naar overzicht andere Alfa Romeo oldtimers
Your Classic Car
Metropole Classics (Druten)
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling