Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1951 Bentley MK VI Cabriolet by Park Ward

1951 Bentley MK VI Cabriolet by Park Ward
€ 179.950

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-371892
Publicatie
28-02-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
MK VI Cabriolet by Park Ward
Bouwjaar
1951
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 179.950

Beschrijving


Komt met maar liefst een honderdtal facturen en een volledige historiek vanaf dag één
Met handleiding en werkplaatswerkboek ‘avant la lettre’
Een van de laatste modellen met de befaamde 4 ¼ motor
Naoorlogs Bentley op zijn best
In haast onberispelijke staat

De Bentley MK VI, ook wel Mark VI, was de naoorlogse opvolger van de Bentley Mark V. De Mark V werd met onfortuinlijke timing, bij het naken van de Tweede Wereldoorlog, voorgesteld in 1939. Hij zou gebouwd worden tot 1941 en dat in slechts een heel kleine oplage. Slechts achttien MK V-exemplaren, of zogenoemde ‘Derby Bentleys’ werden ooit gebouwd. De MK VI beloofde wél een succes te worden, vanaf 1946 werd ie gebouwd, in grotere oplage, en Bentley slaagde erin middels de naoorlogse MK VI te laten zien wat zij in hun mars hadden als luxewagenproducent.

De MK VI werd gebouwd als tweedeurs saloon, vierdeurs saloon en tweedeurs zogenoemde ‘drophead coupé’, en hoewel dat niet zozeer nieuw was, was het feit dat deze statige klassieker volledig uit stalen plaatwerk werd vervaardigd wel baanbrekend; het was de eerste Bentley die zó werd gebouwd. Daarnaast was het ook de eerste Bentley die tot zijn fiere geheel werd gemonteerd en opgebouwd in de Bentley-fabriek in Crewe. Voorheen werd carrosserie-afwerking na verkoop uitbesteed aan notoire koetswerkbouwers na de verkoop van het rollende chassis, nu maakte Bentley het dus gewoonweg mogelijk om een auto, weliswaar niet zomaar ‘een auto’, als geheel te kopen. De komst van de MK VI zorgde ervoor dat de afgewerkte koets deel was van het totaalplaatje, klanten kregen wel nog steeds de keuze tussen chassis van verschillende bekende bouwers teneinde een opmaatservice aan te bieden, compatibel aan het segment waarin Bentley haar wagens verkoopt.

Onder de vleugelende motorkap van deze monumentale automobiel bevond zich tot 1951 een zescilinderlijnmotor met 4,3 liter motorinhoud waarvan het vermogen en preciezere specificaties niet werden vrijgegeven; Bentley liet klanten vertrouwen op het feit dat hun wagens ‘adequaat’ vermogen boden. In 1951 wordt dezelfde motor geleverd, alleen is die voortaan groter, namelijk 4,6 liter.

Van de Bentley MK VI werden van 1946 tot 1952 in totaal ongeveer 5200 exemplaren vervaardigd, op meticuleus-Britse wijze.

Bentley MK VI by Park Ward

Park Ward was gedurende de zesjarige productieperiode van de MK VI een belangrijke koetswerkleverancier van Bentley, en dat moet ook niet verrassen: sinds 1919 vervaardigden zij koetswerken in opdracht, in 1922 werkten ze al voor Rolls-Royce, in 1936 leverden zij het koetswerk voor de Bentley 4 ¼ Litre en in 1939 koopt Rolls-Royce het bedrijf

De Park Ward-Bentley werd oogstrelend ontworpen en dito gebouwd en is, ondanks de leeftijd, gewoon compatibel aan het hedendaagse verkeer, wat het pragmatisch denken van Bentley in de verf zet.

Deze MK6

Met trots stellen we onze Bentley Mark VI Drophead Coupé Park Ward Design 99 voor! Deze werd op 28 maart 1951 geleverd aan G.J.W. Wareing, de eerste eigenaar, als een standaard 4-deurs sedan. Het oorspronkelijke Engelse kenteken was GNV 491. Alle specificaties en nummers, inclusief de kleur (zwart over beige), staan vermeld in het bouwdossier dat u in het bestand zult vinden.

In mei 1975 verwierf Sir Robert Boyd de Bentley Mark VI en werd daarmee de 6e eigenaar. Alle eerdere eigenaren staan vermeld in de geschiedenis van de auto bijgehouden door de RREC in het Hunt House.

Sir Robert Boyd was de vader van de Britse ruimtewetenschap en legde vitale verbindingen tussen NASA en het Europese Ruimteagentschap.

Naast deze Mark VI bezat Sir Robert Boyd nog een andere Mark VI met een Park Ward Drophead Coupé Design 99 met chassisnummer B186LJ. Het chassis verkeerde echter in slechte staat. Daarom ondernam Sir Robert Boyd het project om het prachtige carrosserie te redden en te herbouwen (Bron: Bentley Mark VI - Een Complete Classics Publicatie door Bernard L. King, pagina 340). De rest is geschiedenis...

De geschiedenis van eigendom, evenals het onderhoud van de auto, is goed gedocumenteerd.

In 2015 onderging de auto een grondige restauratie, met de details vermeld in tal van facturen, met een totaalbedrag van meer dan een verbazingwekkende €80.000.

Vandaag verkeert de auto in uitstekende staat en start en rijdt perfect!

Technische gegevens:

Carrosserie

Lengte (cm): 488
Breedte (cm): 178
Hoogte (cm): 164
Wielbasis (cm): 305
Gewicht (kg): 1850

Mechaniek

Motor: 4257 cc zescilinderlijnmotor voorin
Kleppen: 12
Benzinesysteem: 2 SU-carburators
Versnellingsbak: 4-traps manueel
Overbrenging: RWD
Rechts gestuurd
Maximum vermogen: 137 pk (101 kW) bij 3750 t/m (‘adequaat’, althans Bentley)
Topsnelheid: 150 km/u

**vraag ons expertiseverslag via e-mail voor alle details in alle transparantie**

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-371892
Publicatie
28-02-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
MK VI Cabriolet by Park Ward
Bouwjaar
1951
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 179.950

Verkoper

Naam
Oldtimerfarm
Adres

Steenweg op Deinze 51C
9880 Aalter
Belgiƫ

route plannen
Telefoon
0472401338
+32472401338
E-mail
terug naar overzicht andere Bentley oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Metropole Classics (Druten)
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Your Classic Car
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling