Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1968 Jaguar E-Type

1968 Jaguar E-Type
€ 75.000

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-368488
Publicatie
11-10-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
E-Type
Bouwjaar
1968
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 75.000

Beschrijving

De Jaguar E-Type werd voor het eerst onthuld op 15 maart 1961 in Genève en kreeg veel bijval van de internationale pers. Sir William Lyons, de oprichter van Jaguar, besefte dat hij iets heel bijzonders in handen had en liet een tweede auto vanuit Coventry naar Zwitserland overkomen zodat hij tijdens de show meer tests kon uitvoeren.

De E-Type was in vele opzichten een revolutionaire auto, maar het was het schitterende koetswerk van Malcolm Sayer dat hem onderscheidde van alle andere auto's op de weg. Met zijn gestroomlijnde koplampen, lange neus en gecentreerde dubbele uitlaat was hij ongeëvenaard en vandaag de dag is hij nog steeds uniek. De E-Type wordt nog steeds door velen beschouwd als een van de mooiste auto's aller tijden. Enzo Ferrari beschreef hem ooit als "de mooiste auto ter wereld".

Maar het was niet alleen het uiterlijk dat de E-Type tot een openbaring maakte: met een introductieprijs van ongeveer £2250 (ongeveer £38.000 in het huidige geld) was hij verrassend betaalbaar. Als je wat dieper graaft in de technische details van de auto, ontdek je dat hij een monocoque-constructie, onafhankelijke achterwielophanging en schijfremmen op vier wielen had: allemaal zeer geavanceerde kenmerken voor de jaren zestig.

De 3,8-liter zescilinder-in-lijn motor van de Jaguar E-Type nam in de jaren 1950 deel aan vijf Le Mans-overwinningen voor Jaguar (op de Jaguar C-Type en D-Type) en is met zijn 265 pk geen doetje naar hedendaagse maatstaven. Er werd beweerd dat de auto 150 mph kon halen, wat hem een tijd lang de snelste productieauto ter wereld maakte.

Dit exemplaar werd in 2017 in België verkocht. Lang daarvoor overhandigde British Motor Holding in Canada deze auto op 18 september 1968 aan de eerste eigenaar. Dit was een van de eerste Series II-modellen die in augustus 1968 van de productielijn rolde. Hij is in 2002 volledig gerestaureerd en in originele staat teruggebracht, zoals blijkt uit de bijgevoegde facturen. De carrosserie is recht met perfecte panelen, de afwerking en chromen details zijn ook perfect. Het solide chassis vertoont geen sporen van corrosie. Het mechaniek is meer dan perfect, wat garant staat voor probleemloos rijden en gebruik. De auto is uitgevoerd in de originele kleur Signal Red met zwart lederen bekleding. Het interieur is fantastisch en vertoont geen tekenen van slijtage. Dit alles is uiteraard gecertificeerd door de Jaguar Heritage Trust. Dit is een uitstekend exemplaar dat zorgvuldig is gerestaureerd in overeenstemming met zijn erfgoed.

De Jaguar wordt aangedreven door een 4,2-liter zescilinder lijnmotor, in dit geval gekoppeld aan een handgeschakelde vierversnellingsbak. De motor werkt prachtig, is heerlijk soepel en klinkt fantastisch. De prestaties zijn ook indrukwekkend, met 269 pk. Het onderstel en de remmen zijn ook in goede staat en bieden een prettige rijervaring.

De auto is 'Matching Numbers' en heeft een prachtig restauratieverslag.

Meer info over Route59

Advertentie

Referentie
TKV-368488
Publicatie
11-10-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
E-Type
Bouwjaar
1968
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 75.000

Verkoper

Naam
Route59 SRL
Adres

Zoning de Thuin-Lobbes
6530 Thuin
Belgiƫ

route plannen
Telefoon
+32475708091
E-mail
terug naar overzicht andere Jaguar oldtimers
Metropole Classics (Druten)
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Your Classic Car
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling