Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1954 Chevrolet Corvette

1954 Chevrolet Corvette

€ 85.000
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-368480
Publicatie
11-10-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1954
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 85.000

Beschrijving

De Chevrolet Corvette is een icoon in de Amerikaanse autogeschiedenis en een van de meest herkenbare en vereerde auto's ter wereld. De eerste generatie Chevrolet Corvette (algemeen bekend als C1) werd voor het eerst gepresenteerd in 1953 tijdens het General Motors Motorama-evenement in het Waldorf-Astoria hotel in New York.

De Corvette C1 werd gedurende negen jaar geproduceerd voordat deze werd vervangen door de tweede generatie Corvette, of C2, in 1962. Ontworpen door de legendarische auto-ontwerper Harley Earl, haalde de Chevrolet Corvette inspiratie uit verschillende bronnen. Earl wilde een echte Amerikaanse sportauto creëren en viel op door de Europese sportauto's die Amerikaanse soldaten na hun dienst in de Tweede Wereldoorlog mee naar huis brachten. Hij liet zich ook inspireren door de Nash-Healey, een tweezits sportauto van Nash Motors. Earl en zijn team begonnen het "Opel Project" in het begin van de jaren 1950, wat uiteindelijk de oorspronkelijke Corvette werd zoals we die vandaag kennen.

Een ander opmerkelijk lid van het Corvette-team was Zora Arkus-Duntov, de hoofdingenieur van de Corvette, algemeen bekend als de "vader van de Corvette". Duntov sloot zich aan bij het team nadat hij de oorspronkelijke auto had gezien op de Motorama, en hij werd verantwoordelijk voor veel innovaties van de auto, de vroege race successen en de uitvoering van het succesvolle Grand Sport-programma. Een van de vele prestaties van Duntov met de Corvette was het maken van een bewezen sportauto. Duntov en zijn team vestigden een record in de stock car tijdens de Pike's Peak hill climb in 1956, en vestigden ook een nieuw record in Daytona Beach door 150 mph te halen in de "flying mile".

Het Grand Sport-programma van Duntov werd gelanceerd in het laatste jaar van de Corvette C1, in 1962. Dit programma had als doel een lichte race-georiënteerde Corvette te creëren die kon concurreren met gevestigde merken. Er werden slechts vijf originele Grand Sport-auto's gebouwd met een 550 pk sterke V8 aluminium motor. Deze ongelooflijk zeldzame auto's mochten officieel niet deelnemen aan races vanwege GM en belandden bij privéverzamelaars.

1953: De Eerste Poging

De allereerste productie Chevrolet Corvette C1 rolde van een geïmproviseerde productielijn in Flint, Michigan, in juni 1953. De eerste batch auto's, beperkt tot 300 eenheden, was volledig bedekt met zwarte canvas en had de nu iconische Polo White exterieurkleur, samen met een even iconisch rood interieur. Onder de motorkap werden ze aangedreven door een 3,8-liter zescilinder motor (nog geen V8) met drie Carter carburateurs, mechanische stoters en een nokkenas met hoge lift. Bijgenaamd de "Blue Flame", produceerde deze motor 150 pk en was gekoppeld aan een tweetraps Powerglide automatische transmissie.

Earls ontwerp voor de Corvette C1 was prachtig en direct herkenbaar. De cabriolet Corvette had een smalle en compacte stijl, gekenmerkt door vloeiende lijnen van de koplampen tot de achterste spatborden, witte zijwanden, uitstekende klassieke achterlichten uit de jaren 1950 en een unieke chromen grille. In plaats van een stalen carrosserie gebruikte GM glasvezel om de Corvette vorm te geven; dit was een van de eerste significante toepassingen van zo'n lichtgewicht materiaal destijds.

1954: Uitbreiding van de Productie

In 1954 was er een aanzienlijke toename van de productie van de Corvette, met ongeveer 3.640 geproduceerde auto's. General Motors breidde ook de kleuropties voor de Corvette uit (Sportsman Red, Black en Pennant Blue) en verhoogde het motorvermogen tot 155 pk.

Het hier gepresenteerde model verkeert in perfecte staat en is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd.

Belangrijke punten:

Geïmporteerd uit de VS in april 2009 Volledig opnieuw gespoten in 2010/2011 Een van de 300 Corvettes uit 1954 geproduceerd in de kleur "pennant blue" (de enige met een beige interieur en cabrioletkap) Recente werkzaamheden: nieuwe brandstofpomp + nieuw filter Overeenkomende chassis/motor

Meer informatie op de pagina van Route59.

Advertentie

Referentie
TKV-368480
Publicatie
11-10-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1954
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 85.000

Verkoper

Naam
Route59 SRL
Adres

Zoning de Thuin-Lobbes
6530 Thuin
Belgiƫ

route plannen
Telefoon
+32475708091
E-mail
terug naar overzicht andere Chevrolet oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Auctim online auctions
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling