Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1949 Morgan F Super 3-Wheeler

1949 Morgan F Super 3-Wheeler

€ 64.950
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-368468
Publicatie
11-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
F Super 3-Wheeler
Bouwjaar
1949
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 64.950

Beschrijving

Perfectie op het hoogste niveau. Dat is wat terecht gezegd kan worden van deze unieke Morgan F Super 3-Wheeler uit 1949. Deze volledig in nieuwstaat gerestaureerde Morgan is werkelijk in perfecte en sublieme conditie. Er zijn slechts 265 exemplaren geproduceerd, dus het is tegenwoordig een zeer zeldzame en unieke auto, zeker in deze ultieme nieuwstaat. De auto is afkomstig uit een privécollectie en in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en op diverse punten geoptimaliseerd. Extra bijzonder is dat een groot deel van de historie volledig aanwezig is. Van deze auto zijn meerdere redactionele stukken gepubliceerd in diverse tijdschriften. Daarbij zijn er diverse mappen vol met historie, facturen en reportages beschikbaar. Ook is er een prachtig fotoalbum aanwezig van de restauratie van deze schitterende Morgan F Super.

De foto's laten duidelijk het bijzonder hoge topniveau zien van de restauratie van deze bijzondere Morgan 3-Wheeler. Alles is met grote zorgvuldigheid uitgevoerd en alle documentatie is aanwezig. Niet alleen een eigenarenoverzicht, maar ook een groot deel van de onderhoudshistorie. In 1978 is de Morgan naar Nederland gekomen, toen nog in zijn oorspronkelijke kleur groen. Een aantal jaren later is de auto gerestaureerd en is de kleur gewijzigd naar rood. Van deze restauratie zijn overigens ook foto's aanwezig. Nadat de auto diverse eigenaren heeft gehad, heeft de laatste eigenaar in 2015 de auto gekocht en besloten om de auto in volledige nieuwstaat te brengen. Het resultaat is een 'nut-and-bolt' gerestaureerde auto waar kosten noch moeite gespaard zijn om het niveau van perfectie te halen.

Alles is volledig nieuw aan deze unieke Morgan F Super. Deze schitterende rood/zwarte kleur staat prachtig bij de zwart lederen bekleding (met rode piping), het prachtige houten dashboard en de gelakte spaakvelgen. Al het chroomwerk is volledig nieuw en er is met zeer veel oog voor detail aan de auto gewerkt. De beschermmantel rondom de uitlaat, het op maat gemaakte en verchroomde kofferrek zijn daar prachtige voorbeelden van.

Technisch is de auto helemaal perfect. Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd, waaronder volledig hydraulische remmen en een flexibele cardanas in plaats van een starre cardanas. Vooral dat laatste is van belang, voor het behoud van de volledig gereviseerde versnellingsbak. Het motorblok is in Engeland volledig gereviseerd en perfect afgesteld. Daarmee is het een heerlijk en soepel rijdende auto geworden, die bijzonder fijn en direct reageert om de stuurbewegingen. Voor het praktische gebruik is er achter de rugleuningen een opbergruimte gecreëerd.

Eigenlijk is het heel erg lastig om deze auto goed te beschrijven, want voor zoveel perfectie zijn niet genoeg woorden te vinden. Deze auto moet u echt zien om te begrijpen wat hier is gebeurd. Het leuke is dat er een prachtig fotoboek van de restauratie bij de auto aanwezig is en dat er veel over deze auto is geschreven. Als u een bijzondere en waardevolle klassieke Morgan zoekt, dan is dit de juiste auto!

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-368468
Publicatie
11-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
F Super 3-Wheeler
Bouwjaar
1949
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 64.950

Verkoper

Naam
Klassiek Aktief
Adres

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Nederland

route plannen
Telefoon
033-3030734
E-mail
terug naar overzicht andere Morgan oldtimers
Auctim online auctions
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling