Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1947 Fiat Topolino Weinsberg Cabriolet

1947 Fiat Topolino Weinsberg Cabriolet

€ 47.950
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367622
Publicatie
19-07-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Topolino Weinsberg Cabriolet
Bouwjaar
1947
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 47.950

Beschrijving

In meerdere opzichten is deze bijzonder leuke en aantrekkelijke NSU-Fiat Topolino met Weinsberg carrosserie zeer uniek. En daarbij komt ook nog dat het een erg leuke auto is om mee te rijden. De auto is voorzien van een historische kleur groen met bijpassend zwart lederen interieur. Een stijlvolle kleurencombinatie op een stijlvolle auto.

De NSU-Fiat Topolino is op zichzelf al een bijzondere auto. De meeste Topolino's zijn in Italiƫ geproduceerd, maar een aantal modellen zijn ook in de NSU-Fiat fabriek in Heilbronn geproduceerd. Deze exemplaren zijn te herkennen aan het NSU-Fiat logo op de voorzijde, wieldoppen en spatlappen. Vlakbij Heilbronn ligt de plaats Weinsberg en daar werd de cabrioletversie van de Topolino ontworpen en geproduceerd. Van dit model zijn er minder dan 500 gemaakt en is hiermee de duurste variant van de Topolino. En om het nog bijzonderder te maken: Van deze exemplaren zijn een klein aantal met portieren gemaakt, waaronder deze NSU-Fiat Topolino uit 1947.

Deze bijzonder mooie auto is al sinds 1952 in Nederland en is al wat langere tijd geleden volledig gerestaureerd. De oorspronkelijke kleur blauw is gewijzigd in een prachtige historische kleur groen met prachtig zwart lederen interieur. De auto is voorzien van stijlvolle bumpers, spatbordbeschermers, reservewielkap (met NSU/Fiat logo), mini treeplankjes en extra knipperlichten. Dat laatste is misschien niet origineel, maar in verschillende landen verplicht en wel zo veilig. Het prachtige uitlaatsierstuk is een personalisatie en handtekening van de vakkundige restaurateur.

Zowel interieur als exterieur is in prima en zeer goede staat. Het lakwerk is nog in zeer goede condtie en ook de diverse chroom en sierdelen zijn in bijna perfecte conditie. De carrosseriedelen sluiten zeer goed op elkaar aan. De lederen bekleding is nog in prima staat en ook het dashboard ziet er bijzonder mooi en goed uit. Alle instrumenten werken naar behoren (waaronder ook de zij-richtingaanwijzers). De eenvoudige en mooie stoelen zitten comfortabel en stevig. De cabrioletkap is niet nieuw, maar wel in prima conditie.

Ook onder de motorkap ziet alles er netjes en verzorgd uit. De 570 cc motor (zogenoemde kopklepper) draait bijzonder soepel en rustig. De auto doet precies wat er verwacht wordt. Ook het schakelen gaat heel soepel en de stuurinrichting voelt goed aan. Het is duidelijk merkbaar dat er veel liefde en aandacht aan deze unieke en leuke klassieke auto is besteed. De auto is overigens ook voorzien van een brandstofkraan, zodat de brandstof bij stilstand kan worden afgesloten.

Samegevat is dit een erg leuke, zeldzame en bijzonder mooie klassieke auto, die wacht op een volgende liefhebber.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-367622
Publicatie
19-07-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Topolino Weinsberg Cabriolet
Bouwjaar
1947
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 47.950

Verkoper

Naam
Klassiek Aktief
Adres

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Nederland

route plannen
Telefoon
033-3030734
E-mail
terug naar overzicht andere Fiat oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Auctim online auctions
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling