Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1973 Triumph Stag MK1

1973 Triumph Stag MK1
€ 26.950

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367301
Publicatie
14-03-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1973
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 26.950

Beschrijving

Uiteraard is de Triumph Stag op zichzelf al een zeer bijzondere en schitterende auto. De karakteristieke vormgeving is afkomstig van Michelotti en daarmee is het een stijlvolle 4-zits roadster. De Triumph Stag is geproduceerd van 1970 tot 1977 en er zijn er bijna 26.000 van gemaakt. Wat deze schitterende en in bijna perfecte staat verkerende Triumph Stag extra bijzonder en aantrekkelijk maakt, is het feit dat dit echt één van de eerst geproduceerde Stags is. De auto heeft chassisnummer 89 en het aanwezige geboortecertificaat geeft een productiedatum op van juni 1970. Deze auto is geleverd aan de Nederlandse importeur en heeft vervolgens op meerdere beurzen en tenoonstellingen gestaan. In 1973 is de auto op kenteken gezet. Het betreft dus een origineel Nederlandse auto in zijn originele New White kleur, afkomstig uit een zeldzame voorserie. En wat ook bijzonder is, de auto heeft nog maar twee eigenaren gehad, waarvan de laatste de auto in bezit heeft gehad vanaf 1988.

Deze Triumph Stag is in uitzonderlijk goede conditie. De auto is in het verleden volledig gerestaureerd en het motorblok is gereviseerd. Uiteraard zijn hier foto's van aanwezig. De restauratie is vakkundig uitgevoerd, met zoveel mogelijk behoud van originaliteit. Zeker bij een auto met deze achtergrond historie, is dat van groot belang. Overigens, voor restauratie was de auto ook al in goede conditie, zoals zichtbaar is op de foto's En ook duidelijk zichtbaar is, dat de auto daarna met zeer veel zorg en liefde is onderhouden. Er zijn diverse taxatierapporten aanwezig, waarvan de laatste (2022) een waarde aangeeft van € 37.000,00. Ook zijner een aantal onderhoudsfacturen en APK rapporten aanwezig.

De carrosserie is in zeer goede conditie. Het lakwerk is nog zeer mooi en heeft een diepe glans. De carrosseriedelen sluiten mooi aan en alles voelt ook degelijk en goed. De diverse chroomdelen en sierdelen zijn nog in bijna nieuwstaat. De stijlvolle en originele kleur New White staat bijzonder mooi met het zwart lederen interieur. Ook de aanwezige hardtop is in prima en zeer goede staat. Dit geldt ook voor de zwarte cabrioletkap. Het interieur is ook in prima staat. De achterbank is zo ongeveer nieuw en op twee kleine plekjes na, zijn ook de voorstoelen in bijna nieuwstaat. Het dashboard is ook keurig en alles werkt naar behoren.

Rijden is een bijzonder aangenaam in deze comfortabele 4-zits roadster. Het prachtige geluid uit de RVS uitlaat maakt de radio overbodig. Schakelen gaat bijzonder soepel en ook het sturen voelt heel degelijk en soepel aan. De heerlijke 3.0 V8 motor loopt zeer mooi en rustig en maakt zowel rustig als sportief rijden mogelijk. We kunnen niet anders zeggen dat we eigenlijk best trots zijn om zo'n mooie en heerlijk rijdende Triumph Stag in onze collectie te mogen aanbieden.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-367301
Publicatie
14-03-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1973
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 26.950

Verkoper

Naam
Klassiek Aktief
Adres

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Nederland

route plannen
Telefoon
033-3030734
E-mail
terug naar overzicht andere Triumph oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Auctim online auctions
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling