Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1936 MG TA

1936 MG TA
€ 34.950

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367265
Publicatie
13-08-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
TA
Bouwjaar
1936
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 34.950

Beschrijving


Komt met nagenoeg alle onderhoudsfacturen
In 2018 geïnspecteerd en erkend door Luxemburgse instantie
Transparantie verzekerd, los van de uiterlijke staat
Vooroorlogs MG op zijn best
Eerstejaars-TA

De MG T-Type is een reeks van vijf blitse sportwagens, avant la lettre, die opeenvolgend werden gebouwd van 1936 tot en met 1955. De T is een voorbeeldfiguur geweest voor de komst van de naoorlogse Britse roadster, vooral de MG A, en heeft daarnaast ook een Trans-Atlantisch uitje gemaakt om furore te maken in de Verenigde Staten, waar hij verkocht als zoete broodjes.

In 1936 brengt MG een opvolger voor de erg tijdperkkenmerkende, en dus nogal spartaanse, P-Type. De opvolger is de TA, die wat groter is, wat pittiger is en wat eigentijdser is in vergelijking met zijn voorganger. De TA wordt gebouwd van 1936 tot en 1939 om te worden opgevolgd door de TB waarvan tot 1940 slechts 379 exemplaren gebouwd zouden worden gezien het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gooit MG het over een andere boeg, de schoenmaker beslist niet bij zijn leest te blijven: MG stopt de productie van wagens in 1941 en gaat wapens leveren, vliegtuigonderdelen produceren en oorlogstanks onderhouden. Dat doen ze tot 1945, vrede keert terug, MG gaat opnieuw wagens produceren. Ditmaal de derde in rij, de MG TC, de eerste naoorlogse MG als opvolger in rij voor de TB. De TC had een grotere compressieratio, kon makkelijk gemodificeerd worden, was iets breder en ruimer en ondanks het feit dat ze enkel rechts gestuurd werden geleverd, verkocht de TC ontzettend goed in de Verenigde Staten. De MG TC werd gebouwd tot 1950 en was tot dan toe de bestverkochte MG ooit met 10 000 verkochte exemplaren.

Zo de logica voorschrijft wordt de TC opgevolgd door de TD. Traditiegetrouw een leuk roadstertje dat fijne modernisering met zich meebrengt op oneindig veel vlakken. Een TD was zó veranderd dat hij technisch en mechanisch dan ook makkelijk te onderscheiden van zijn voorgangers, gezien de talloze wijzigingen. Dankzij de ietwat vooruitstrevende mechanica ontplooit de TD zich tot bestverkochte T-Type, er komt zelfs een Mk II op de markt die onder andere meer vermogen biedt en beter veert. De MG TD wordt tot 1953 geproduceerd.

De MG TF is de laatste uit de MG T-Type-reeks en werd gebouwd vanaf 1953. Om een carrière van bijna twee decennia af te sluiten koos MG voor een bijna geheel nieuw ontwerp, de verkoopcijfers van de TD begonnen namelijk te slinken, het vooroorlogse ontwerp werd oubollig. De TF is gestroomlijnder en ziet er daarom sportiever uit. Binnenin blijft alles ongewijzigd en in 1954 wordt een grotere motor aangeboden. Dat laatste blijkt vergeefs, de wereld was vroeg genoeg klaargestoomd voor de komst van rasechte Britse roadsters. Dat wist MG ook maar al te goed, in 1955 komt de MG A op de markt.

MG TA

De MG TA is het oermodel van de T-reeks van MG, pas bij het verschijnen van de MG TB werd hem een volgordelijke modelcode toegewezen. Van 1936 tot en met 1939 fungeert de TA als opvolger van de MG P-Type en ondanks zijn gelijkaardige ontwerp bracht de TA een schare aan wijzigingen met zich mee.

De klassieke jaren-’30-look blijft behouden, ten opzichte van de PB is de TA wat lijviger, breder, groter en robuuster. Ook de motorinhoud wordt vergroot van 939 cc naar 1292 cc, wat het vermogen met bijna vijftien procent laat stijgen. De twee hoogste versnellingen van de vierversnellingsbak verkreeg synchronisatie wat het rijplezier aanzienlijk verhoogde.

In 1939 wordt de TA opgevolgd door de TB, ongeveer drieduizend modellen worden verkocht. Vandaag is de TA een vooroorlogse Britse klassieker die de geschiedenisboeken ingaat als voorloper van de Britse roadster.

Technische gegevens:

Carrosserie

Lengte (cm): 354
Breedte (cm): 142
Hoogte (cm): 135
Wielbasis (cm): 239
Gewicht (kg): 800

Mechaniek

Motor: 1292 cc viercilinderlijnmotor voorin
Kleppen: 8
Benzine systeem: 2 SU-carburators
Versnellingsbak: 4-traps manueel
Overbrenging: RWD
Rechts gestuurd
Maximum vermogen: 51 pk (37 kW) bij 4500 t/m
Maximum koppel: 80 Nm bij 2500 t/m
Topsnelheid: 127 km/u

**vraag ons expertiseverslag via e-mail voor alle details in alle transparantie**

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-367265
Publicatie
13-08-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
TA
Bouwjaar
1936
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 34.950

Verkoper

Naam
Oldtimerfarm
Adres

Steenweg op Deinze 51C
9880 Aalter
Belgiƫ

route plannen
Telefoon
0472401338
+32472401338
E-mail
terug naar overzicht andere MG oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Your Classic Car
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Metropole Classics (Druten)
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling