Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1965 Jaguar E-Type

1965 Jaguar E-Type

€ 120.000
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-375024
Publicatie
18-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1965
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 120.000

Beschrijving

De Jaguar E-Type werd voor het eerst onthuld op 15 maart 1961 in Genève en zorgde voor enthousiasme bij de internationale pers. Sir William Lyons, de oprichter van Jaguar, realiseerde zich dat hij iets heel bijzonders in handen had en liet 's nachts een tweede auto leveren van Coventry naar Zwitserland, zodat hij meer tests kon uitvoeren op de show.
 De E-Type was in veel opzichten een revolutionaire auto, maar het was de magnifieke carrosserie van Malcolm Sayer die hem onderscheidde van alle andere auto's op de weg. Met zijn gestroomlijnde koplampen, zijn lange gebeeldhouwde neus en zijn gecentraliseerde dubbele uitlaat kende hij zijn gelijke niet en blijft hij vandaag de dag nog steeds een uniek voorstel. De E-Type wordt door velen nog steeds beschouwd als een van de mooiste auto's aller tijden, waarbij Enzo Ferrari hem omschrijft als "de mooiste auto ter wereld".
 Maar het was niet alleen zijn uiterlijk dat de E-Type tot een openbaring maakte: met een introductieprijs van ongeveer £ 2.250 (ongeveer £ 38.000 in hedendaagse valuta) was hij verrassend betaalbaar. Als je wat dieper in de technische details van de auto graaft, zul je ontdekken dat deze een unibody-constructie, onafhankelijke achterwielophanging en schijfremmen op vier wielen had: allemaal zeer geavanceerd voor de jaren zestig.
 De 3,8-liter zescilinder lijnmotor van de Jaguar E-Type droeg bij aan vijf Le Mans-overwinningen voor Jaguar in de jaren vijftig (in de Jaguar C-Type en D-Type) en is met zijn 265 pk geen flauwekul, zelfs niet als hij hedendaagse normen. Er werd beweerd dat de auto een snelheid van 240 km/u kon halen, wat hem een tijdlang de snelste productieauto ter wereld maakte.
 Met behoud van het sublieme uiterlijk van het origineel en tegelijkertijd geprofiteerd van een grotere motor en volledig gesynchroniseerde versnellingsbak, wordt de Series 1 "4.2" door velen beschouwd als de meest wenselijke E-Type-variant en is hij tegenwoordig zeer gewild.
 Deze eerste "4.2", vervaardigd op 8 oktober 1964 en later diezelfde maand afgeleverd in Montreal, Canada, was oorspronkelijk afgewerkt in "triple black" (exterieur, interieur, softtop). In de jaren negentig werd de E-type geëxporteerd naar Vicenza, Italië, waar hij tot 2014 bij dezelfde eigenaar bleef. De Italiaanse eigenaar voerde een volledige restauratie uit en gebruikte de auto na de restauratie slechts af en toe. De auto heeft nog een historische motor (stempel 7E1907-9) en versnellingsbak.
 Sinds de aanschaf van de E-Type heeft de huidige eigenaar een Brantz Tripmaster geïnstalleerd, terwijl er in 2019 werkzaamheden zijn verricht voor een bedrag van € 6.000,-. De 4,2-liter motor werkt erg goed, en het valt niet te ontkennen dat deze E-Type, met de zeldzame hardtop op zijn plaats, zeer aantrekkelijk is, afgewerkt in de elegante middengrijs-blauwe kleurencombinatie met een mooi lederen interieur blauwe hardtop en een blauwe cabriokap!
 De auto heeft sinds de totale restauratie een kleine 15.000 km gereden en verkeert in uitstekende staat, zowel qua chassis, carrosserie als interieur.

Advertentie

Referentie
TKV-375024
Publicatie
18-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Bouwjaar
1965
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 120.000

Verkoper

Naam
Route59 SRL
Adres

Zoning de Thuin-Lobbes
6530 Thuin
België

route plannen
Telefoon
+32475708091
E-mail
terug naar overzicht andere Jaguar oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Auctim online auctions
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling