Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1973 Mercedes SL 450

1973 Mercedes SL 450
€ 29.450

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367818
Publicatie
27-12-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
SL 450
Bouwjaar
1973
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 29.450

Beschrijving

VERKOCHT. Kijk op www.yourclassiccar.nl voor een passend alternatief.

Quasi in nieuwstaat verkerende 450 SL met historie vanaf nieuw. Inclusief alle boekjes en stapels onderhoudsfacturen. Het onderhoudsboekje staat vol met stempels en zelfs het garantieboekje met afleverbewijs en de cardex kaart uit de Mercedes fabriek zijn aanwezig. Nieuw geleverd in Milwaukee door Concours Motors Inc en aantoonbaar 88.173 miles gereden. Voorzien van airconditioning en de originele hardtop.

Kosten noch moeite zijn gespaard om de SL in topconditie te houden. Er zijn facturen aanwezig t.w.v. $ 31.100.- aan onderhoud en revisie. Vanaf nieuw is de R107 maniakaal netjes onderhouden bij Concours Motors Inc en Black Forest LCC. Niet in gerookt, schadevrij en sinds 2018 in Nederland. Ook de laatste jaren in Nederland is al het nodige onderhoud uitgevoerd inclusief een update aan de voorwielophanging. Deze facturen t.w.v. € 5.400.- zijn ook ter inzage aanwezig. Dus qua onderhoud is alles up to date en technisch is de SL beter dan nieuw.

Onze SL is niet te vergelijken met het gemiddelde aanbod op het internet. De auto rijdt, voelt en stuurt als nieuw. Je kan een auto restaureren tot in het oneindige, maar deze R107 is ongerestaureerd en nog steeds in een showroomconditie. De buitenzijde is ook origineel, roestvrij en zeker 90% in de 1ste lak. De lak heeft een mooie diepe glans en is lekker glad. De originele kap is in 2011 vervangen door een mooie bruine stoffen kap en deze ziet er nog uit als nieuw. De deuren sluiten als een kluis. Deze vroege uitvoering heeft nog de mooie kleine buitenspiegels en de elegante bumpers. Later werden de bumpers helaas monsterlijk groot om aan de USA veiligheidseisen te voldoen.

Het interieur is in een ongelooflijk mooie staat. De leren bekleding is in 2011 vernieuwd, en de stoelen zijn toen opnieuw gevuld. Het dashboard is heel en alle instrumenten werken zoals het hoort inclusief het klokje. De airconditioning is aangepast en koelt perfect, ook de electrische ramen en stuurbekrachtiging werken nog steeds zoals het hoort.

De R107 is maar liefst 18 jaar gebouwd en ondanks de hoge aanschafprijs en de gepeperde meerprijzen voor optie's was het jarenlang de meest geliefde Duitse cabriolet. Zoals elke kenner weet is de R107 gebouwd voor de eeuwigheid, uit de tijd dat Mercedes betere auto's bouwde dan de concurrentie. De onstuitbare drang naar kwaliteit en het allerbeste vakmanschap zorgden toen voor de spreekwoordelijke Duitse degelijkheid. En natuurlijk een statussymbool voor vip's en filmsterren.

U bent van harte welkom op afspraak bij Your Classic Car, direct aan de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto's en video's op verzoek.

Advertentie

Referentie
TKV-367818
Publicatie
27-12-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
SL 450
Bouwjaar
1973
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 29.450

Verkoper

Naam
Your Classic Car
Adres

Nikkelstraat 27-17
1411 AG Naarden
Nederland

route plannen
Telefoon
06-24716382
E-mail
terug naar overzicht andere Mercedes oldtimers
Metropole Classics (Druten)
Your Classic Car
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Catawiki online oldtimer veiling