Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1968 Mercedes Benz 280 SL Pagode

1968 Mercedes Benz 280 SL Pagode
€ 87.000

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-366471
Publicatie
12-07-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Benz 280 SL Pagode
Bouwjaar
1968
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 87.000

Beschrijving

Mercedes-Benz 280 SL Pagode

De Roger Federer van de Mercedes stal. Een van de meest atletische auto's van zijn tijd. Een ware pionier. De perfecte belichaming van luxe verfijning: snel, behendig en oogstrelend mooi. Gebouwd om harten te veroveren en beschikkend over de eeuwige jeugd. Deze Mercedes 'Pagode' 280 SL uit 1968 laat je niet zomaar passeren. Toen niet. Nu niet. Nooit niet.

****Om een blik te werpen op het ontwikkelproces van de 280 SL moeten we terug naar het jaar 1963. Als opvolger van de iconische Mercedes 300 SL 'Gullwing' kwam Mercedes met een innovatief nieuw model. De perfecte opvolger moest idealiter een eigen karakter hebben én de elegante lijn van de 300 SL uit de jaren '50 doorzetten. Een onderscheidend model produceren binnen de Mercedes familie, dat was het doel. Het werd een gestroomlijnde roadster met een verwijderbare hard-top. Voor de 'Pagode' 280 SL was het de combinatie van sportieve elegantie en duurzaamheid, dat tot zijn enorme aantrekkingskracht leidde.

Het productieproces, dat bestond uit een combinatie van handmatige en machinale processen, was zeer geavanceerd voor zijn tijd. De carrosserie werd met de hand gemaakt van staal en aluminium. Vervolgens werd een speciale lak aangebracht die bestand was tegen corrosie en veroudering. Ook het interieur was innovatief en gedetailleerd. Strak en modern, uitgerust met een breed scala aan geavanceerde functies en technologieën. De 280 SL was gebouwd om te blijven. Een echte Mercedes, luxe, snel en betrouwbaar.

Het is daarom niet voor niets, dat onze Mercedes nog in zo'n goede staat verkeert. Ondanks dat de Mercedes hier en daar een deukje, krasje, of bultje heeft, is het een uitermate verzorgd en hard exemplaar. Zowel technisch, als qua plaatwerk is de auto sterk. Ook het interieur ziet er nog goed uit.

Maar het blijft niet bij looks! De 280 SL heeft ook inhoud. Onder de motorkap werd standaard een zescilinder-lijnmotor geplaatst. Een speciale door Mercedes ontworpen motor met een indrukwekkend vermogen en koppel. Zo ook bij onze Mercedes. Met een cilinderinhoud van 2,8 liter (2,746 cc) en een vermogen van 185 pk geplaatst is hij snel op weg. En beschikt hij over een motor die bekend staat om zijn kracht en betrouwbaarheid, door kenners beschouwd als onverwoestbaar. Verder is de motor is voorzien van een mechanische brandstofinjectie, waarmee het brandstofverbruik en de emissies worden verbeterd. Het geraffineerde injectiesysteem zorgt ook voor een nauwkeurige en gelijkmatige brandstoftoevoer, wat resulteert in een soepel en responsief rijgedrag van de auto. Het vermogen van de motor wordt overgedragen op de achterwielen via een (door de specialist Van Dijk in Lisse gemodificeerde) handgeschakelde 6-bak. De originele versnellingsbak komt met de auto.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Pagode is zijn uitstekende wegligging. Dit is mede te danken aan de bijkomende Vredestein Sprint en Quatrax wielen. De auto is gebouwd op een solide chassis en heeft een onafhankelijke wielophanging aan de voor- en achterkant, wat zorgt voor een zeer stabiele en responsieve rit. Ook op bochtige wegen. Het goed uitgebalanceerde gewicht zorgt voor goede wendbaarheid en precisie in de stuurrespons. De Pagode heeft een goed gedempte ophanging en een ruim interieur, wat de auto van extra comfort voorziet. Zowel met, als zonder de originele hard-top. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat onze Mercedes Pagode 280 SL ontzettend goed rijdt. Zelfs na ruim 60 jaar!

Ben jij op zoek naar een échte Mercedes ster? Kom dan kijken naar deze heerlijke 280 SL Pagode, of contact op met peet@classics.com.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-366471
Publicatie
12-07-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Benz 280 SL Pagode
Bouwjaar
1968
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 87.000

Verkoper

Naam
Peet Classics.nl
Adres

Industrieweg 16
2254 AE Voorschoten
Nederland

route plannen
Telefoon
0031611321715
0031611321715
E-mail
terug naar overzicht andere Mercedes oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Metropole Classics (Druten)
Your Classic Car
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer