Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1975 Triumph TR6 2.5

1975 Triumph TR6 2.5
€ 38.950

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-362734
Publicatie
30-06-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
TR6 2.5
Bouwjaar
1975
Vraagprijs
€ 38.950

Beschrijving

Als heel mooi niet goed genoeg is en bijna perfect toch nog wat te wensen overlaat dan is deze Triumph TR6 de auto die u zoekt. Deze TR6 is in alle opzichten af en in perfecte en nieuwwaardige conditie, in alle opzichten.

Met gepaste trots presenteren wij dan ook deze prachtige Thriumph TR6 uit 1975. We hebben momenteel een paar hele mooie TR6 modellen in de showroom. Veel Liefhebbers kwalificeren de TR6 ook wel als de laatste echte klassieker. Een uiterst fraai en technisch goed doorontwikkeld model uit de TR reeks dat begon met de TR2 in 1953 en eindigde met de TR8 in 1981. De TR7 en TR8 waren weinig succesvol. De TR6 werd gebouwd tussen 1969 en 1976. Deze TR6 is één van de latere en is gebouwd in 1975.

Klassiek Aktief heeft deze auto geïmporteerd uit Canada. Beter gezegd, het was een restauratieproject dat was gestart en bestond uit een rollende basis en vele tientallen dozen en verpakkingen met onderdelen. De Canadese eigenaar kwam helaas te overlijden en kon zijn levenswerk helaas zelf niet afmaken. Met een perfectionistische aanpak was de restauratie aangevangen. Een minutieuze inventarisatie van de uit te voeren werkzaamheden en aan te schaffen onderdelen werd gemaakt, alle onderdelen werden nieuw gekocht, indien mogelijk New Old Stock. De totale techniek werd gereviseerd, de originele matching motor, aandrijflijn, versnellingsbak, remmen, enz. , maar bijvoorbeeld ook alle dashboardinstrumenten werden gereviseerd. Kortom te veel om hier te benoemen, maar werkelijk niets werd aan het toeval overgelaten.

We besloten de auto naar Nederland te halen om het restauratieproces voort te zetten en de TR6 af te bouwen. De inzet daarbij was; het moet goed, het heeft geen haast en alleen het resultaat telt. Het heeft dan ook een paar jaar geduurd, maar het beoogde resultaat is gehaald. Er staat vanaf nu een schitterende, nieuwwaardige Triumph TR6 en wat ons betreft in een van de mooist mogelijke kleurstellingen in onze showroom te glimmen. De auto ziet er niet alleen fraai uit, maar rijdt ook fantastisch. Het weggedrag, de power, het geluid, het is allemaal genieten. Er is veel restauratie documentatie en een berg facturen voorhanden. De totale kosten overstijgen de prijs van de auto ruimschoots. Het is onmogelijk een auto tot dit niveau te restaureren voor deze prijs. Alleen aan nieuwe en/of gereviseerde onderdelen is al ongeveer € 30.000.- uitgegeven. De kosten van alle arbeid, spuitwerk en dergelijke zijn hier uiteraard niet bij inbegrepen.

Om het sportieve karakter extra te onderstrepen, hebben we ervoor gekozen om een mooi set verchroomde verstralers te monteren. Oorspronkelijk was deze Triumph TR6 geproduceerd in de kleur Java Green, maar de Canadese eigenaar had besloten om de kleur te wijzigen naar het prachtige Carmine Red. Tijdens de voortzetting van de restauratie hebben we ervoor gekozen om de auto te voorzien van een prachtig lederen biscuit interieur. De auto is volledig matching-numbers en het Certificate of Heritage is bij de auto aanwezig.

Dus als u op zoek bent naar een perfecte TR6 voor een interessante prijs, dan staat die bij ons voor u klaar.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

Advertentie

Referentie
TKV-362734
Publicatie
30-06-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
TR6 2.5
Bouwjaar
1975
Vraagprijs
€ 38.950

Verkoper

Naam
Klassiek Aktief
Adres

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Nederland

route plannen
Telefoon
033-3030734
E-mail
terug naar overzicht andere Triumph oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Metropole Classics (Druten)
Catawiki online oldtimer veiling
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer