Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1929 Donnet-Zedel CI-7

1929 Donnet-Zedel CI-7
€ 25.500

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-359360
Publicatie
05-07-2023
Categorie

Kenmerken

Model
CI-7
Bouwjaar
1929
Vraagprijs
€ 25.500

Beschrijving

Donnet-Zedel was een Frans automerk van 1901 tot 1934. Ernest Zurcher startte in St Aubin in Zwitserland met het maken van motorfietsmotoren. Al snel werd de werkplaats te klein en ging men exporteren naar Frankrijk. Om de Franse invoerrechten te omzeilen startte Zedel vlak over de grens in Pontarlier een klein werkplaatsje. Al snel groeide dit uit tot een grote motorenassemblage voor auto's en bromfietsen. Zedel SA ontwikkelde wat later een eerste auto, het type 22B, welke bestemd was voor vermogende klanten. Er werd naar overal in de wereld geexporteerd.Tijdens de oorlog werd het bedrijf gevorderd door de Franse regering.Eens de oorlog voorbij werd het bedrijf verkocht aan Jerome Donnet, een Zwitsers industrueel. Donnet begon daarna met het bouwen van watervliegtuigen en een beperkte serie van een verbeterde maar zeer luxueuze versie van de CE. In 1921 werd de CI-6 gebouwd, een 11CV, 4 cyl 2120 CC 34 pk in torpedo en limousine uitvoering. Na 1924 werd de merknaam veranderd in Donnet. De zescilinder K van 1926 was weer een luxueuse limousine of cabriolet die eveneens tot 1928 in Pontarlier gebouwd werd. In 1926 werd er nog eensplinternieuw fabriek gebouwd in Nanterre. Donnet groeide uit tot de vijfde Franse autofabrikant na Peugeot, Citroen, Renault en Mathis. Vanaf 1929 startte men met de bouw van de CI-7. Daarna werd er mede door de economische crisis weinig wagens verkocht en dit in de hele wereld. Het bedrijf ging bezuinigen, werknemers werden ontslagen en in 1934 viel het verdict en kwam het einde van dit zeer degelijk automerk.

Dit voertuig met chassisnummer 118536 behoort tot het CI-7 model. Deze wagen werd met een voor die tijd zeldame 4 versnellingsbak uitgevoerd. Betreffende de productie zijn er van dit model 9000 wagens gemaakt waarvan er nu nog echter 1% overblijft. Naarmate de wagens recenter waren bij de komst van WO2 hoe meer ze gebruikt werden om te vluchten en dus vernietigd werden. Deze wagen zou nog de enige overblijvende wagen zijn van de open versie van de CI-7 (Torpedo). Dit werd mij bevestigd door Eric Lepicard, een achterneef van een gewezen ingenieur uit het bedrijf en waarvan hij na zijn overlijden alle technische documenten en plannen geerfd heeft en is tevens ook de voorzitter van de Donnet club in Frankrijk. Deze persoon is begonnen met het oplijsten van alle nog bestaande wagens van het merk Donnet-Zedel en Donnet tussen 1907 en 1934. Dit model werd gemaakt in 3 versies: de "Populaire", de "Luxe" en in een beperkte versie de "Torpedo".

Deze "Torpedo" is nog volledig origineel, heeft mooie details zoals het houten stuur, de nog met stangen regelbare ontsteking en ralentie aan het stuur, de lederen zetels, enz ... . De wagen bevind zich nog in uitstekende staat en is een prachtexemplaar. De motor werd volledig gereviseerd, de remmen vernieuwd, koppelingsplaat hersteld, kortom volledig vakkundig gerestaureerd. Is ook volledig rijklaar. Komt ook nog regelmatig buiten voor het verrijden van oldtimerritten. Is een prachtige wagen voor het rijden voor trouwfeesten. Kan ook volledig dicht worden gemaakt bij regenval met bijhorende baches. Heeft een geldig groen keuringsattest en moet pas in 2025 terug worden gekeurd (om de 5 jaar).

Advertentie

Referentie
TKV-359360
Publicatie
05-07-2023
Categorie

Kenmerken

Model
CI-7
Bouwjaar
1929
Vraagprijs
€ 25.500

Verkoper

Naam
vanderhoeven
Adres

Rodenbachstraat 17
3191 HEVER
Belgiƫ

route plannen
Telefoon
015/516284
0479 41 92 02
E-mail
terug naar overzicht andere Donnet-Zedel oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Metropole Classics (Druten)
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Catawiki online oldtimer veiling
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer